dilluns, 17 de juny del 2013

Untar-nos amb oli, una bona pràctica

Per nodrir, hidratar i protegir la pell no és necessari gastar-nos molts diners, podem fer-ho d´una manera casolana, efectiva i econòmica amb olis vegetals. Les cremes que hi ha al mercat estan plenes de productes tóxics derivats del petroli, com és la parafina que l´únic que fan és tapar el porus de la pell,  i a més tenen un efecte rebot, la pell encara es torna més seca.

Las glàndules sebàcies s´encarregen de què la nostra pell estigui coberta d´una fina capa de greix que  ajuda a mantenir l´equilibri de les bacteries que viuen en la pell, a més de protegir-la.
En diferents tradicions médiques i religioses ha sigut un costum untar-se d´oli, sobre tot en nens i ancians.
Untar-nos amb oli abans de ensabonar-nos en ajudarà a protegir la nostra pell.
En la pell es poden utilitzar molts olis: d´oliva, de sèsam, de lli, d´ametlla etc. A més hi podem afegir unes gotes d´oli essencial segons les nostres necessitats i gustos.
Per afegir l´oli essencial ( hi podem barrejar fins a tres olis essencials ) utlilitzarem  un oli base com el d´ametlla que ens serà molt fàcil de trobar.

Exemples d´olis essencials que podem utilitzar:

-  L´oli essencial de romani és molt útil a l´hivern, activa el rec sanguini  i escalfa tot el cos, estimula el metabolisme, millora la nostra energia i la capacitat de concentració. Aquest oli essencial està recomenat en persones que pateixen reumatisme. Les pells fredes, flàccides i amb cel.lulitis també se´n beneficien.

- L´oli essencial de llimona té un efecte refrescant i regenerador, ens pot ajudar en estats d´humor depressius, en cas de hipotensió arterial, per pells sensibles, reforça el sistema de defensa de la pell, aumenta la secreció de les glàndules sebaceas de les pells seques.

- L´oli essencial d´espígol ens ajuda ens periodes d´estrés, debilitat, és tranquilitzant, molt útil en les picades d´insectes, calma les al.lergies de la pell i és un bon antisèptic.

- L´oli essencial de farigola que ens ajudarà en les malalties reumàtiques dels mùsculs i de les articulacions. Estimula l´eliminació de toxines en l´organisme, és un exelent antiinflamatori i antisèptic.
Ajuda a la formació de hormones sexuals masculines. 

 Preparat d´oli pel bany:

En una ampolla de vidre de 200 ml d´oli d´ametlles i afegim tres tipus d´olis essencials, en aquest cas farem una combinació per obtindre un oli corporal activador i molt estimulant.
Afegirem dotze gotes d´essència de llimona, dotze gotes d´essència de romani i dotze gotes d´essència de fusta de sandal, aquesta última essència té un caràcter masculí i activa les hormones masculines. Aquestes hormones també es produeixen en l´organisme de les dones, encara que en menys quantitat i són molt importants per el procés de combustió i eliminació de sustancies velles i que ja no es poden aprofitar. En dones estrogenas amb tendencia a l´ obesitat, cel.lulitis i retenció de líquids dels teixits, compensa els excés de hormones femenines, els  estrogens, que són els responsables d´aquesta retenció de liquids.

Aquest preparat l´utilitzarem  abans de la dutxa amb la pell seca i ens farem una bona frega per tot el cos començan per els peus en direcció al cor, es a dir sempre ascendent.
Després ens podem passar l´aigua amb una mica de sabó, els sabó no té que ser excessiu. I ens aixugarem bé, és important que no quedi restes d´ oli a la pell.

En aquest preparat si no tenim oli d´amnetlles podem utilitzar oli d´oliva, millor de primera prensada. L´oli d´oliva és un bon antioxidant perquè porta vitamina E.

Exfoliant amb oli d´oliva i sal marina gruixuda:

Si la nostra pell és sensible podem fer servir sal fina o sucre. Aquest preparat exfoliant el farem servir igual que el preparat anterior, amb la pell seca i  fent fregues des de els peus fins els pits. Si fem la part de l´escot  hem de tenir cura de no fregar molt fort, la pell d´aquesta zona és molt fina i delicada, després ens dutxarem ( amb molt poc sabó) i ens aixugarem bé.
En les pells delicades un cop cada quinze dies serà suficient, en pells seques i desvitalitzades podem fer-ho un cop a la setmana i a l´estiu si ho creiem necessari dos cops per setmana.


Montserrat Arincón